Mindig ezt a süteményt sütöm, ha nincs túl sok időm! (Recept)
Bögrés mákos süti receptje - Már úton vannak a vendégek, de még nem készült el a desszerted? Akkor ezt figyeld! Olyan kevert sütit mutatunk, ami finom, villámgyorsan megvan, és elronthatatlan.
Ha szeretnél egy kicsit extrázni, akkor készítsd kuglóf vagy őzgerinc formában, és mivel a máknak jól áll a savanykás, bogyós gyümölcs, bolondítsd meg pár szem meggyel vagy bármilyen apró gyümölccsel, és ha kihűlt, hintsd meg gazdagon porcukorral - máris konyhatündérként fognak tekinteni rád a vendégeid.
Bögrés mákos sütemény receptje
Hozzávalók:
- 2 bögre darált mák
- 2 bögre liszt
- 2 bögre porcukor
- 2 bögre tej
- 2 darab egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
1. Egy keverőtálban minden hozzávalót nagyon alaposan összekeverünk, először a száraz, majd a nedves hozzávalókat.
2. A nyers kevert tésztát sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-kilisztezett formába öntjük.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük - formától, tűzhelytől függően körülbelül 30 percig. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy elkészült-e a tészta.
Tudtad? A mák élettani hatása
A mák gazdagon tartalmaz magnéziumot, növényi zsírsavkat, aminosavat, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat. Hatását pedig többek között abban fejti ki, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, azaz megállítja csontszövetek leépülését, és elkezdi újra építeni őket, továbbá elősegíti a magas vérnyomás csökkenését. És mivel több kálciumot tartalmaz, mint a tej, szuper kálciumforrásként tekintünk rá: gyerekeknek különösen ajánljuk!
Jó étvágyat!
Fotók: Getty Images