Homoktövis „gumicukor” házilag - Itt az egészséges nassolnivaló gyerekeknek!
Készíts egészséges "gumicukrot" házilag, és támogasd vele a kisgyerek immunrendszerét az őszi-téli megfázásos időszakban. Az elkészítése több mint egyszerű!
Az alábbi recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával adjuk közre. A lenti mennyiséget ne fogyasszuk el egy ültő helyünkben, hanem inkább osszuk el több napra a fanyar csemegét.
A viccesebb végeredmény érdekében a gyerekeknek különleges alakú jégkockatartó formákba önthetjük a masszát, így „gumicukor” figurákat kapunk végeredményként.
Homoktövis „gumicukor” házilag - recept
Hozzávalók:
- 200 ml homoktövisvelő
- 5 evőkanál méz
- 1 zacskó expressz zselatin
Elkészítés:
A homoktövisvelőt egy tálban összekeverjük az expressz zselatinnal és a mézzel. Ekkor még folyékony állagra számítsunk. Az egyveleget adagoljuk jégkockatartóba vagy egy rendelkezésünkre álló tároló dobozba és egy éjszakát pihentessük a hűtőben. Reggelre elnyeri zselés formáját és kockákra tudjuk szeletelni. Hűtőben tároljuk.