Kókusztejes tápiókapuding mangópürével és pirított kókuszcsipsszel (recept)
Amennyire cifra hangzásúnak tűnik az alábbi pohárdesszert, annyira egyszerűen elkészíthető. Igazi vegán finomság, amit a gyerekek is imádni fognak!
Gyerekeknek kínáljunk a tápiókapudingból bőségesen, hiszen jótékony hatásai között tudható, hogy serkenti az izmok növekedését, magas kalcium tartalma miatt erősíti a csontokat, könnyen és egészséges módon látja el energiával a szervezetet. Mivel nagy mennyiségben tartalmaz szénhidrátot, rossz evő gyerekeknél segítheti a hízást. Nem utolsó sorban várandós kismamáknak is erősen javallott, mivel folsav és komplex-B-vitamin tartalma miatt gátolja a születési rendellenességek kialakulását. Babáknak 6 hónapos kortól, óvatosan bevezetve adhatjuk, ha a védőnő, dietetikusnak nincs eltérő javaslata.
És ami a legfontosabb, jól elkészítve igazi finomság! Ehhez mutatjuk Ocskó Mihály receptjét és fotóit.
Kókusztejes tápiókapuding mangópürével és pirított kókuszcsipsszel
Hozzávalók:
- 90 g tápiókagyöngy
- 500 ml kókusztej
- Cukor vagy más édesítőszer ízlés szerint
- 1 db érett mangó
- 1 db lime vagy citrom leve
- Kókuszcsipsz
Elkészítés:
1. A tápiókagyöngyöket körülbelül fél órára vízbe áztatjuk.
2. Miután leöntöttük róla a vizet, a kókusztejben 15-20 perc alatt készre főzzük.
3. Ízlés szerint édesítjük.
4. 1 db érett mangó felét megtisztítjuk, felkockázzuk.
5. A mangó másik felét lime vagy citrom kifacsart levével pürésítjük.
6. Rétegezzük a képen látható módon, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
7. Tálalás előtt közvetlenül szárazon pirított kókuszcsipszet szórunk a legfelső réteg tetejére (azért nem korábban, mert könnyen visszapuhul).
Jó étvágyat!