Kókusztejes tápiókapuding mangópürével és pirított kókuszcsipsszel (recept)

Amennyire cifra hangzásúnak tűnik az alábbi pohárdesszert, annyira egyszerűen elkészíthető. Igazi vegán finomság, amit a gyerekek is imádni fognak!

Gyerekeknek kínáljunk a tápiókapudingból bőségesen, hiszen jótékony hatásai között tudható, hogy serkenti az izmok növekedését, magas kalcium tartalma miatt erősíti a csontokat, könnyen és egészséges módon látja el energiával a szervezetet. Mivel nagy mennyiségben tartalmaz szénhidrátot, rossz evő gyerekeknél segítheti a hízást. Nem utolsó sorban várandós kismamáknak is erősen javallott, mivel folsav és komplex-B-vitamin tartalma miatt gátolja a születési rendellenességek kialakulását. Babáknak 6 hónapos kortól, óvatosan bevezetve adhatjuk, ha a védőnő, dietetikusnak nincs eltérő javaslata.

És ami a legfontosabb, jól elkészítve igazi finomság! Ehhez mutatjuk Ocskó Mihály receptjét és fotóit.

Kókusztejes tápiókapuding mangópürével és pirított kókuszcsipsszel

Hozzávalók:

  • 90 g tápiókagyöngy
  • 500 ml kókusztej
  • Cukor vagy más édesítőszer ízlés szerint
  • 1 db érett mangó
  • 1 db lime vagy citrom leve
  • Kókuszcsipsz

Elkészítés:

1. A tápiókagyöngyöket körülbelül fél órára vízbe áztatjuk.
2. Miután leöntöttük róla a vizet, a kókusztejben 15-20 perc alatt készre főzzük.
3. Ízlés szerint édesítjük.
4. 1 db érett mangó felét megtisztítjuk, felkockázzuk.
5. A mangó másik felét lime vagy citrom kifacsart levével pürésítjük.
6. Rétegezzük a képen látható módon, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
7. Tálalás előtt közvetlenül szárazon pirított kókuszcsipszet szórunk a legfelső réteg tetejére (azért nem korábban, mert könnyen visszapuhul).

Jó étvágyat!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás