Szaftos, fűszeres sütőtökös tészta (recept) – 15 perc alatt készen van, a gyerekek is szeretik!
Ha nincs elég időd pepecselni a konyhában, de valami igazán finom, melengető és laktató főétellel szeretnéd kínálni a családot, akkor készítsd el az alábbi szaftos sütőtökös tésztát! Tudd, hogy ennek a fogásnak egyszerűen bármilyen típusú tészta jól áll: spagetti, fusilli, farfalle, tagliatelle, ami éppen a kamrában fellelhető.
Hozzávalók
- 450 gramm tészta
- 300 gramm sütőtök
- 1 vöröshagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1/2 pohár tejszín/növényi tejszín
- 1/2 pohár zöldség alaplé vagy húsleveskocka
- reszelt parmezán
- só, bors, szerecsendió, kurkuma, friss koriander
Elkészítés
1. A tésztát bő sós vízben főzzük al dentére, szűrjük le, tegyük félre.
2. Olívaolajon pároljuk üvegesre a felkockázott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát (amit már nem kell tovább pirítani).
3. Gyors mozdulatokkal szórjuk meg fűszerpaprikával, majd adjuk hozzá a megtisztított, kimagozott felkockázott sütőtököt.
4. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a lábas tartalmát.
5. Ízesítsük sóval, borssal, alaplével, szerencsendióval, kurkumával, friss korianderrel – ízlésünknek megfelelően. Fontos hogy a fűszereket ne vigyük túlzásba.
6. Körülbelül 5-10 perc főzés után megpuhulnak a sütőtök kockák, ezekhez öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk össze, turmixoljuk darabosra vagy féldarabosra.
7. A tésztát forgassuk át a szószba, állítsuk be a tészta-szósz arányt és a megfelelő ízesítést.
8. Szórjuk bele reszelt parmezánt. Tálaláskor locsoljuk meg gazdagon olívaolajjal.
Tipp: hogy ne legyen unalmas, a megmaradt tésztát turbózd fel kockára vágott friss paradicsommal, olívabogyóval, feta sajttal.
Jó étvágyat!