Életmód

Linzerkarika (alaprecept) – vendégváró aprósütemény, zamatos baracklekvárral az igazi!

Gasztro

A tökéletes linzerkarika aránya: "30-20-10". Ha ennek megfelelően készítjük, akkor elronthatatlan linzertésztát kapunk. A linzerkarikák összeragasztgatását bízzuk a gyerekekre.

A linzert mindenki imádja, könnyű elkészíteni, és egészen biztosan van otthon hozzávaló. Így megállapíthatjuk, hogy praktikus, utolsó pillanatban is elkészíthető vendégváró sütikéről van szó, aminek a lelke a zamatos baracklekvár.

Hagyományos linzerkarika – alaprecept

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • Fél citrom reszelt héja
  • Baracklekvár (tölteni)

Elkészítés:

1. Egy keverőtálban alaposan összedolgozzuk a lisztet, margarint, porcukrot, tojást, reszelt citromhéjat.

2. Erősen lisztezett felületen fél centiméteresre nyújtjuk.

3. Lisztbe mártogatott linzerkiszúróval kiszaggatjuk a linzereket. (A lukas karikákat nagymamáink gyűszűvel szúrták ki.)

4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezekre pakolgatjuk.

5. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. Vigyázat: a sütőből kivéve még könnyen törik. Várjunk, amíg kihűl.

6. Miután kihűltek a linzerkarikák, egy lukas és egy teli karikát baracklekvárral összeragasztunk.

7. Tálalás előtt közvetlenül meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás