Linzerkarika (alaprecept) – vendégváró aprósütemény, zamatos baracklekvárral az igazi!
Gasztro
A tökéletes linzerkarika aránya: "30-20-10". Ha ennek megfelelően készítjük, akkor elronthatatlan linzertésztát kapunk. A linzerkarikák összeragasztgatását bízzuk a gyerekekre.
A linzert mindenki imádja, könnyű elkészíteni, és egészen biztosan van otthon hozzávaló. Így megállapíthatjuk, hogy praktikus, utolsó pillanatban is elkészíthető vendégváró sütikéről van szó, aminek a lelke a zamatos baracklekvár.
Hagyományos linzerkarika – alaprecept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojás
- Fél citrom reszelt héja
- Baracklekvár (tölteni)
Elkészítés:
1. Egy keverőtálban alaposan összedolgozzuk a lisztet, margarint, porcukrot, tojást, reszelt citromhéjat.
2. Erősen lisztezett felületen fél centiméteresre nyújtjuk.
3. Lisztbe mártogatott linzerkiszúróval kiszaggatjuk a linzereket. (A lukas karikákat nagymamáink gyűszűvel szúrták ki.)
4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezekre pakolgatjuk.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. Vigyázat: a sütőből kivéve még könnyen törik. Várjunk, amíg kihűl.
6. Miután kihűltek a linzerkarikák, egy lukas és egy teli karikát baracklekvárral összeragasztunk.
7. Tálalás előtt közvetlenül meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat!