Márványkalács recept: százszor finomabb, mint a bolti!
Gasztro
Alapvetően kétféle márványkalács recepttel találkozhatunk netes keresgélésünk során: a foszlós márványkalács és a kevert márványkalács recept változattal. Mi ez utóbbit hoztuk, már csak azért is, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, ráadásul finomabb és egészségesebb, mint a bolti verzió, mert nincs benne felesleges adalékanyag.
Hozzávalók a márványkalácshoz
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 egész tojás
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál Holland kakaópor
Márványkalács (kevert) elkészítése
1. A kakapor kivételével minden hozzávalót gépi habverővel összedolgozunk.
2. A nyers tésztamassza 2/3 részét a sütőformába öntjük.
3. Maradék 1/3-ba belekeverjük a kakaóport.
4. Ráöntjük a "sárga" masszára a "barna" masszát. Villa segítségével egy-két határozott mozdulattal márványosra keverjük, hogy a kakaós és nem kakaós tésztamassza szépen márványosra vegyüljenek.
5. Formától függően (lapos, szétterülő / magas, keskeny) körülbelül 40-50 percig 180 fokon készre süttjük. A képen egy 20x10 centiméteres formát látunk – ebben ilyen szépen felfut a tészta.