Életmód

Isteni finom nyári torta habkönnyű gyümölcskrémmel (recept)

Legyen otthon a hűtőben málna, ribizli, sárgadinnye, áfonya, bármi... – az alábbi desszert bármely – nem túl lédús – nyári gyümölccsel prímán működik.

A tortáknak egy nagy titkuk van, mégpedig az, hogy előző este össze kell állítani őket, hogy a piskóta és a tortakrém szépen egymásba szeressenek, és az éjszaka leple alatt végleges párrá álljanak össze.

Az alábbi tortarecept sütemény verzióban is elkészíthető, illetve bármilyen gyümölccsel jól működik, tetszés szerint variálható. Jöjjön a recept!

Hozzávalók a piskótához

  • 3 tojás
  • 3 kanál liszt
  • 3 kanál cukor
  • Fél sütőpor
  • 1 kanál olaj

Hozzávalók a gyümölcskrémhez

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej (nálunk kókusztej)
  • 3 kanál cukor
  • 3 sárgabarack a krémbe (vagy amilyen gyümölcs van otthon)
  • gyümölcs gazdagon a tetejére a képen látható módon
  • 3 deci felverhető tejszínhab (nálunk növényi tejszínhab)

Gyümölcsös nyári torta - elkészítése

Ennél sokkal szexisebben nézett ki a torta, csak ez volt az utolsó szelet, amit lefényképeztünk, és az már nem volt túl fotogén. (Fotó: Kölöknet)

1. A piskótát kapcsos tortaformában a szokásos módon elkészítjük. Amikor teljesen kihűlt, a vékony piskótakorongot nagyon óvatosan, rutinos mozdulatokkal félbe vágjuk. Félretesszük.

2. A tortakrém elkészítéséhez felfőzzük a pudingport. Ha forr, a 3 felkockázott sárgabarackot botturmix segítségével beleturmixoljuk, és amikor elkészült a puding, hagyjuk kihűlni. Félretesszük.

3. A tejszínhabot egy magasabb műanyag edényben gépi habverő segítségével körülbelül 4 perc alatt kemény habbá verjük. Ha a tejszínhab nem cukrozott, akkor a végén egy kanál kristálycukrot is hozzáadunk. (A habfelverés trükkje az, hogy szűk és magas edényben, a gépi habverő mindkét lapátját használva verjük fel a habot).

4. Amikor a gyümölcsös puding kellően kihűlt, akkor óvatos mozdulatokkal összekeverjük a tejszínhabbal, úgy, hogy ne nagyon törjön össze a krém.

Összeállítás

5. Fogunk egy kerek tányért/tálat/üvegtálat – erre helyezzük a piskótakorong alját. Tipp: ha nincs ilyen otthon, használjuk a mikró üvegtányérját.

6. Ráigazítjuk, vagyis visszatesszük rá a sütőforma oldalát összekapcsolva.

7. Megkenjük a krém felével.

8. Rátesszük a félbevágott tortalap másik felét.

9. Megkenjük a tortakrém másik felével.

10. Gyümölccsel díszítjük a tetejét.

11. Letakarjuk folpackkal vagy alufóliával. Hűtőbe tesszük, és másnapig állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

Van hasonló recepted? Küldd el nekünk a szerkeszto@koloknet.hu címünkre, hogy megoszthassuk azt olvasóinkkal!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás