Hűsítő dinnyés granita a kánikulai forróságra! Isteni nyári ital csak 3 összetevőből!
Gasztro
A kánikulai forróság elviselésére hoztunk egy isteni finom italreceptet, amit nem csak gyerekeknek ajánlunk (2 éves kortól), hanem grillpartyk-hoz is tökéletesek.
Mivel mi kizárólag a nagyon egyszerű és praktikus recepteket szeretjük, ezért ezúttal is ilyet hoztunk. A hűsítő nyári italok egyik csínja-bínja, hogy a végén jól lehűtve, látványos dekorpohárban kell kínálni, ugyanis úgy még finomabb!
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kg görögdinnye kimagozva
- 50 g cukor
- Fél csokor menta
Dinnyés granita – elkészítés
1. A görögdinnye húsát magozzuk ki, kockázzuk fel.
2. Tegyük turmixgépbe 50 milliliter vízzel és a cukorral, majd turmixoljuk simára.
3. Mossuk meg a mentát, majd vágjuk finomra a leveleit. Keverjük a mentát a "dinnyeléhez", és öntsük a pürét egy keverőtálba.
4. Hagyjuk a tál dinnyelevet a fagyasztóban fagyni körülbelül 3 órán át, de körülbelül 30 percenként keverjük át egy villával, hogy a granitára jellemző jégkristályok megszülessenek.
5. Ha kész, díszítsük a koktélpoharakat friss görögdinnyével és mentalevelekkel, öntsük bele a granitát, és jéghidegen fogyasszuk.
Tipp: A különleges frissítőhöz, a granitához adhatunk facsart lime-levet és reszelt (bio) lime-héjat is. A savasság felpörgeti az anyagcserét, aminek a kánikulai forróságban igazán hasznát vehetjük.
Mi az a granita?
A granita bár látványát tekintve a jégkására emlékeztet a leginkább, de mégsem az! Nevét állagáról, azaz szemcsésségéről kapta. Modern hazája Olaszország, gyümölcsös íze kellemesen enyhe édesítésű. Az ókori uralkodók ünnepi itala volt. Egyszerű gyümölcsszirupból vagy kávéból készül, a likőrrel ízesített változatai is nagyon finomak.
Fotó: 123RF