Életmód

Elronthatatlan meggyes pite – kókusszal még finomabb! (Recept)

Egyszerű és gyorsan elkészíthető meggyes pite receptet hoztunk. A klasszikus változaton annyit csavartunk csak, hogy megbolondítottuk egy kevés kókuszreszelékkel. Még finomabb lett tőle! (Fotó: Kölöknet)

Hozzávalók: 

  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej (nálunk kókusztej)
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 egész tojás
  • 30–40 dkg magozott meggy

Meggyes pite elkészítése (recept)

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.

2. A sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük gépi habverővel.

3. A sárgájához hozzáadjuk az olajat és a tejet, tovább keverjük.

4. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kókuszreszelékkel, majd fokozatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.

5. A nyers tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.

6. A meggyet egyenletesen rászórjuk a tetejére.

7. Sütőtől függően 180 fokon körülbelül 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük a tészta közepét.

Jó étvágyat!

Kölöknet hozzászólás

aláírás