Elronthatatlan meggyes pite – kókusszal még finomabb! (Recept)
Egyszerű és gyorsan elkészíthető meggyes pite receptet hoztunk. A klasszikus változaton annyit csavartunk csak, hogy megbolondítottuk egy kevés kókuszreszelékkel. Még finomabb lett tőle! (Fotó: Kölöknet)
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma
- 1 dl olaj
- 1 dl tej (nálunk kókusztej)
- 20 dkg liszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag sütőpor
- 4 egész tojás
- 30–40 dkg magozott meggy
Meggyes pite elkészítése (recept)
1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.
2. A sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük gépi habverővel.
3. A sárgájához hozzáadjuk az olajat és a tejet, tovább keverjük.
4. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kókuszreszelékkel, majd fokozatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
5. A nyers tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
6. A meggyet egyenletesen rászórjuk a tetejére.
7. Sütőtől függően 180 fokon körülbelül 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük a tészta közepét.
Jó étvágyat!