Életmód

Retro csokikrém recept ünnepi sütményekbe

Ünnepi recept

Ünnepi csokoládé torta

Csokis süti nélkül nincs igazi ünnep, legalábbis a gyerekek szerint. Olyan csokikrémet mutatunk, amelynek íze a gyermekkorunkra családi ünnepeire emlékeztet.

Szívesen kísérletezünk különféle csokikrémreceptekkel, amit ízlésünk és az aktuális hangulatunk szerint alakítgatunk. Nagy kedvencünk az isteni finom klasszikus főzött csokikrém, de a könnyen elkészíthető pudingos csokikrém változatot még jobban szeretjük, ami a kezdők számára lehet ideális. 
Ezúttal egy retro verziót mutatunk, amelyhez – az előző kettővel ellentétben – nem kell tojás, így most a tojásérzékenyek számára kedvezünk.

Ha te is szeretsz extrázni, akkor készíts a közelgő ünnepre olyan süteményt vagy tortát, amelyben kettő- vagy akár háromféle csokikrémet is rétegzel.

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 ek Holland kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg porcukor (ha kerülöd a túl édeset, akkor kevesebb cukor is elég)

Tipp: készíts elsőre dupla adagot!

Csokikrém készítés

1. Tördeljük apró darabokra a csokoládét, és vízgőz felett olvasszuk meg.

2. Vegyük le a gőzről, és adjuk hozzá a kakaóport, a vajat, tejszínt, majd gépi haberővel dolgozzuk simára.

3. Szórjuk bele a porcukrot, és keverjük addig, amíg fényes, lágy krémet kapunk. (Kristálycukor ezúttal nem lesz jó, mert az csak ropogni fog a fogunk alatt).

Vízfürdő készítése

A vízfürdő elkészítését nem kell túlbonyolítani, a lenti képen mutatjuk, hogy nálunk ez hogyan néz ki: alul lábasban vizet forralunk kis lángon (nem kell lobognia alatta a víznek, mert a vízgőz hőmérséklete a lényeg), és arra egy üstöt helyezünk, amiben a további műveleteket végezzük. A vízfürdőre ennél a receptnél csak azért van szükség, mert a lábasban odakapna a csokikrém.