Világbajnok csokikrém recept: ünnepi tortákba, süteményekbe isteni!
Ünnepi recept
Ha ünnepi torta, akkor csakis csokoládétorta! Isteni főzött csokikrém receptet hoztunk. Ennek a csokikrémnek az előnye, hogy nem émelyítően édes és könnyen elkészíthető. Mutatjuk a trükköket.
Nagyon sokféle finom csokikrém létezik, és mi szeretjük az összes változatát kipróbálni! Korábban egy főzött csokikrém receptet mutattunk be lépésről-lépésre, ami vízfürdő segítségével készült. Most egy, még annál is egyszerűbben elkészíthető, pudingos változatot ismertetünk, ami szintén nagyon finom.
A kész, kihűlt tortakrémet már csak be kell töltened a felszeletelt tortalapba.
Csokikrém pudinggal – recept
Hozzávalók a csokikrémhez
- 500 ml tej
- 100 g kristálycukor (körülbelül 6-7 evőkanál)
- 2 csomag (80 g) csokoládés pudingpor
- 150 g jó minőségű étcsokoládé (ha nincs: 1 teáskanál holland kakaópor)
------------------------------------------------- - 200 g vaj
- 50g porcukor (körülbelül 3 evőkanál)
Tipp: duplázd a mennyiséget, ha nagyobb tortalapot töltesz meg, vagy ha csupacsokisan szereted a desszerteket.
Csokikrém elkészítése
1. Elkészítjük a pudingot a szokásos módon: a tejet, a kristálycukrot és a pudingport hidegen csomómentesre keverjük, készre forraljuk.
2. A pudinghoz hozzáadjuk az apróra tördelt étcsokoládé darabokat (vagy holland kakaóport)
3. Miután elkészült a pudingos krém, hagyjuk langyosra hűlni.
4. Ha a puding csomós maradt, akkor botmixerrel átturmixoljuk.
5. A vajat szobahőmérsékleten kiengedjük (ne legyen folyós). A porcukrot hozzáadjuk, gépi habverővel habosra keverjük.
6. A pudingkrémet a habosított cukrozott vajjal elegyítjük gépi habverővel (ezáltal a puding bőrössége is eltűnik), ha szükséges, az édességet beállítjuk, ha szükséges.
Ne feledjük, a tortakrémeknek, illetve tortáknak egy nagy trükkje van: a krémmel bekent tortákat hagyni kell a hűtőben állni, mert csak ekkor lesz szépen szeletelhető. Ha lespóroljuk a hűtőben pihentetést, akkor a tortaszeletelés csak kudarcos trancsírozásba fog torkollni. legyünk tehát kellő türelemmel, ha ünnepi tortát készítünk.
Mivel díszítsük a tortát?
Miután betöltötted a toralapba a csokikrémet (amit az oldalára és a tetejére is egyenletesen eloszlattál), a következőkkel fejezheted be a tortát:
1. Megszórod kókuszreszelékkel, ami mindent elfed (kezdőknek ajánljuk).
2. Boltban kapható kész fondantmasszát sodrófával kinyújtasz, ráteríted a tortára (igényes kezdőknek ajánljuk).
2. Csokiforgácsokat készítesz úgy, hogy zöldségpucolóval a táblacsokiból mutatós csokiforgácsokat "reszelsz" (középhaladóknak ajánljuk).
3. Csokibevonóból csokimázat készítesz, amivel szépen, egyenletesen bevonod az egész tortát (haladóknak ajánljuk).
4. A maradék csokikrémet habzsákba töltöd, és csinos csokihalmokat formálsz a torta tetejére (profiknak ajánljuk).
Jó étvágyat!
Kezdőfotó: 123RF