Hírek

Szívszorító részletek: esélye sem volt a két tininek, belefulladtak a Dunába

Nem menekülhettek: megszólalt a búvár, aki segített a két, Bátánál a Dunába veszett fiú utáni kutatásban.

A két tinédzser mút héten merült el a folyóban. Társaik látták, ahogy elragadta őket az ár és bár rengeteg tűzoltó és búvár indult keresésükre, már csak holtan találták meg őket. A teol.hu megtalálta a búvárt, aki részt vett a kutatásban.

A fiúk után számos tűzoltó kutatott / Fotó: RAS-archív
A fiúk után számos tűzoltó kutatott / Fotó: RAS-archív
 

- Ahol a fiatalok elmerültek, ott nyolc méter mély volt a Duna – mondta Hortai Tamás, aki hat társával együtt kereste a 13 és 15 éves fiút. – Sajnos ilyen esetekben nincs remény arra, hogy élve felhozzuk őket. Ha öt–nyolc percen belül megérkezne a segítség, talán maradandó károsodás nélkül túlélnék a bajba kerültek, de ilyenre még egyszer sem volt példa, amióta búvárként dolgozom – mondta Hortai Tamás.

A Gemenc Mentőcsoport búvárai a fiúk elmerülésétől számítva körülbelül ötven perc elteltével értek a helyszínre, s órákkal később hozták felszínre a két fiatalt. Hortai Tamás elmondta, a mostani tragikus esetnél a környéken horgászok is segíthettek volna, de miután a két fiatal azonnal elmerült, erre esélyük sem volt, hiába is eveztek volna azok perceken belül a helyszínre.

 

A cikk forrása: Blikk.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: hírek, tragédia

Kölöknet hozzászólás

aláírás