Hírek

Animációs játszóház a Primanima Fesztivál keretében a BABtérben

Primanima Fesztiválanimációs játszóháza 2017. januárjától állandó helyszínként a BABtérben működik, ahol az animációs filmek legifjabb rajongóit avatják be a rajzfilmkészítés titkaiba.

Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér, becenevén BABtér 2016. október 19-én, az 5. Primanima Fesztivál első napján nyitotta meg kapuit Budaörsön, a Templom tér 12-ben. A BABtér az első olyan animációs központ Magyarországon, amely minden korosztály számára változatos képzési és közösségi programokat nyújt. Az animáció ugyanis nem csak a filmgyártásról szól. A szó eredeti jelentése szerint szorosan hozzátartozik a lelkesítés, felelevenítés, a hasznos tevékenységre buzdítás. A BABtér az a hely, ahol animáció otthonra talált, és ezek a klassz dolgok mind megtörténhetnek.

A Primanima játszóház foglalkozásain a hagyományos, kézműves technikákat ötvözik a számítógépes eljárásokkal. Az alkotókedvű gyerekek különféle optikai játékokat, pörgetős füzetet, pixillációs filmet, papírkivágásos animációt és tárgyanimációt készíthetnek. A Primanima animációs játszóházban a fogalkozásokat Vezsenyi Tamás (animációs rendező, forgatókönyvíró) vezeti.

Az animációs foglalkozáson a részvétel ingyenes, de csoportok esetében hétköznap regisztrációhoz kötött (jelentkezni a primanima@primanima.hucímen lehet.)

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: hír

Kölöknet hozzászólás

aláírás