Hírek

3500 mesekönyvet gyűjtöttek a pécsi egyetemisták

Sikeres volt a Pécsi Tudományegyetem  meseolvasást népszerűsítő kampánya: a kedden zárult nyolc hónapos akció során 3500 mesekönyv gyűlt össze, melyet a szervezők az abban résztvevő iskoláknak, óvodáknak ajánlanak fel.

Rengeteg szebbnél szebb kiadvány érkezett az ország különböző pontjairól, sőt még a határon túlról is, hiszen kaptunk szlovák és vietnámi mesekönyvet is - írta az egyetem az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében.

Utaltak rá, hogy a PTE tavaly szeptemberben indította el Meseszép elnevezésű kampányát mesekönyvgyűjtő-akcióval, felolvasásokkal és táncestekkel azért, hogy megmutassa, milyen értékes a családban meséléssel, közösen eltöltött idő, és felhívja a szülők figyelmét, hogy érdemes a mostaninál nagyobb gondot fordítani gyermekeik lelki fejlődésére.

 


Az eredetileg lokálisra tervezett, főként egyetemi épületekben, általános és középiskolákban, óvodákban zajló rendezvénysorozat fogadtatása a vártnál is pozitívabb volt, a Meseszép országosan ismert lett, s számos intézmény, szervezet, cég, magánszemély csatlakozott hozzá, míg mások hasonló kezdeményezésbe fogtak - közölték.Hozzátették, hogy ennek eredményeként a kampányállomások számát 22-ről 30-ra, a mesegyűjtő pontokét 39-ről 45-re, a mesélőkét 14-ről 17-re növelték.

Az akció ideje alatt neves személyiségek tartottak felolvasásokat, a PTE Táncegyüttes pedig két alkalommal egy sokféle zenei darabot és műfajt ötvöző látványos táncesttel jelentkezett.

Szép volt, Pécs!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás