Sziasztok!
Nekünk kislányunk van és Helgának hívják,október végén lesz 3éves.Betegen született:csecsemőkori féloldali bénulása van és epilepsziás is lett ebből kifolyólag.Ezt nem panaszkodás képpen írtam,nekünk sajnos ez lett a természetes.Helga nagyon akaratos és öntörvényű,sokat hisztizik,ha el akar érni valamit.Nagyon nehéz vele,sok kreativitást igényel,hogy eltereljen a figyelmét.Már sokszor voltunk óvodába meglepő módon az volt a gond,hogy hozzam haza

.Nagyon szeret társaságban lenni.Talán azért is mert 9hónapos korától hordom fejlesztésekre és így gyerekek közé.Mivel elég nehéz neki a finomotorikai dolgokat végre hajtani így sokszor agreszív lesz,verekszik,dobálózik,ha felbosszantja magát.Harapgál,ha piszkálják..Kicsit tartok,hogy fog beilleszkedni majd.Szerintem nagyon jót tesz a gyerekeknek,ha sokat voltak velük egykorúak társaságába,miellőtt bekerülnek az óvodába.Most van folyamatban a pelus leszoktató progi,ami nem sok sikert hozz sajnos,de talán sikerül neki is,ezért nem tudunk szeptemberbe óviba menni.Bár tudom,hogy szertne és nagyon sokat fejlődne tőle.Kívánok mindenkinek sok kitartó,odaadó türelmet.Üdvözlettel Zsuzsa