ÉletmódEgészségBetegség

Meseolvasó önkénteseket keresnek kórházban fekvő gyerekek mellé

Országszerte várják azoknak az önkénteseknek a jelentkezését, akik meseolvasással segítenék kórházban fekvő beteg gyerekek gyógyulását.

Idén is folytatódik a gyógyvarázs meseolvasó program, amelyre ebben az évben bárki jelentkezhet. A három éve indult akció keretében eddig 300 középiskolás és a pénzintézet 100 dolgozója 37 alkalommal olvasott fel a kórházakban fekvő beteg gyerekeknek kedvenc könyveiből.

A gyógyvarázs mesedoktorok akciójához mostantól bárki jelentkezhet a weboldalukon keresztül, az egyetlen feltétel, hogy legalább 14 éves legyen. A honlapon az érdeklődők megnézhetik a mesedoktorokat fogadó kórházak listáját, valamint kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb időpontot. A tájékozódást térkép is segíti, így az önkéntesek könnyen megtalálhatják a hozzájuk legközelebbi helyszínt. Jelenleg 12 megye 24 kórháza várja a felolvasókat, a lista azonban folyamatosan bővül.

A jótékonysági program 10 éve támogatja a beteg gyerekek felépülését; az orvosokat és kórházakat műszeradományokkal segítik, az intézményekben gyógyuló gyerekeknek pedig rendszeresen szerveznek szórakoztató programokat. Eddig 257 intézményben több mint 476 millió forint értékű orvosi eszközt juttattak el, és 140 alkalommal szerveztek programokat a kicsiknek.   

Forrás: MTI 

mesedoktor szeretne lenni? Itt jelentkezhet!

Ha szeretne részt venni a gyerekek gyógyulása érdekében önkéntesként a fenti programban, ezen a linken jelentkezhet!

2013 augusztus 06. Kölöknet/ MTI

 
Kölöknet hozzászólások  
(103 hozzászólás) 
2016 szeptember 02.
Gàbor
Kedves Krisztina.
Győrben szeretnék gyerekeknek segíteni.Mit tanàcsolsz.
2016 augusztus 05.
Péntek Krisztina
Kedves Jelentkezők! Ha valaki Győrben szeretne kórházban fekvő gyerekeknek, szívesen segítek.
2016 április 12.
S. KITTI
Sziasztok. Pápán lakom és ahogy néztem a legtöbb kórház nem igazán erre fele van :(... Győr jó lenne nekem de nem olvastam a helyszínek között. Pedig szívesen elmennék mosolyt csalni a kisgyerekek arcára.. :( :)
Összes hozzászólás (103) megtekintése »
Kölöknet hozzászólás
aláírás